Aard­bei­en in ro­de-wijn­si­roop

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 6 stuks
3 24

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Sinaasappel schoonboenen en helft van schil (zonder wit) heel dun afsnijden. In steelpan wijn, suiker en sinaasappelschil langzaam al roerend aan de kook brengen. Op niet te hoog vuur inkoken tot stroperige saus.
  2. Aardbeien wassen, droogdeppen en kroontjes verwijderen. Aardbeien schuin in plakjes insnijden zonder ze los te snijden. Aardbeien op lepels leggen. Lepels in twee cirkels op groot bord leggen. Wijnsiroop zonodig opnieuw verwarmen. Sinaasappelschil verwijderen. Balsamicoazijn door siroop roeren en nog 1 minuut zachtjes koken. Wijnsiroop gelijkmatig over aardbeien schenken. Munt in fijne reepjes boven aardbeien knippen.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 50 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.