Kom­kom­mer­sand­wi­ches met dil­le­bo­ter

Verrassend brunchgerecht met zoetzure komkommer op zacht witbrood.

(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels brunch Verrassend brunchgerecht met zoetzure komkommer op zacht witbrood. 12 stuks
3 113

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Bestrooi met zout en doe in een vergiet. Druk met een kom het vocht uit de komkommer. Spreid de komkommer uit op een dubbelgevouwen theedoek. Leg er een andere theedoek op en druk er met een deegroller het vocht uit.
  2. Snipper de sjalot heel fijn. Snijd de dille fijn. Roer de boter los met de sjalot, dille en Dijonnaise. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de korstjes van het brood. Schep het citroensap, suiker en de witte peper door de komkommerplakjes. Besmeer het brood met de dilleboter. Verdeel de komkommer over de helft van de sneetjes brood. Dek af met de rest van het brood. Snijd elke dubbele boterham diagonaal in vieren.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 125 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Komkommersandwiches met dilleboter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kom­kom­mer­sand­wi­ches met dil­le­bo­ter

1
1
  • ½ komkommer

Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Bestrooi met zout en doe in een vergiet.

2
2

Druk met een kom het vocht uit de komkommer. Spreid de komkommer uit op een dubbelgevouwen theedoek.

3
3

Leg er een andere theedoek op en druk er met een deegroller het vocht uit.

4
4
  • 1 sjalot
  • ½ zakje verse dille
  • 60 g boter
  • 1 el dijonnaise

Snipper de sjalot heel fijn. Snijd de dille fijn. Roer de boter los met de sjalot, dille en Dijonnaise. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 8 sneetjes wit casinobrood

Snijd de korstjes van het brood.

6
6
  • 1 el citroensap
  • 1 mespunt suiker
  • 1 mespunt witte peper

Schep de citroensap, het suiker en de witte peper door de komkommerplakjes. Besmeer het brood met de dilleboter.

7
7

Verdeel de komkommer over de helft van de sneetjes brood. Dek af met de rest van het brood. Snijd elke dubbele boterham diagonaal in vieren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.