Zalm-sand­wi­chre­pen

Het perfecte brunchgerecht: repen witbrood met sla, zalm en roomkaas.

(128)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels brunch Het perfecte brunchgerecht: repen witbrood met sla, zalm en roomkaas. 12 stuks
3 128

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de slabladen, scheur de nerf eruit en dep droog. Maak de bosui schoon en snijd fijn. Boen de citroen onder koud stromend water schoon en rasp de schil.
  2. Roer de roomkaas met de bosui en het citroenrasp glad. Breng op smaak met zwarte peper. Besmeer de sneetjes brood dun met roomkaas. Verdeel de blaadjes sla en plakjes zalm erover. Besmeer de sneetjes brood met de rest van de roomkaas en leg op de met zalm belegde sneetjes brood.
  3. Snijd de korsten van de sandwiches en snijd elk in 3 repen.

bewaartip:

Kan 1/2 dag van tevoren worden klaargemaakt. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 215 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Zalm-sandwichrepen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm-sand­wi­chre­pen

1
1
  • 4 blaadjes kropsla
  • 1 bosuitje

Was de slabladen, scheur de nerf eruit en dep droog. Maak de bosui schoon en snijd fijn.

2
2
  • ½ citroen

Boen de citroen onder koud stromend water schoon en rasp de schil.

3
3
  • 100 g roomkaas

Roer de roomkaas met de bosui en het citroenrasp glad. Breng op smaak met zwarte peper.

4
4
  • 4 sneetjes wit casinobrood
  • 100 g gerookte zalmfilet

Besmeer de sneetjes brood dun met roomkaas. Verdeel de blaadjes sla en plakjes zalm erover.

5
5
  • 4 sneetjes wit casinobrood

Besmeer de sneetjes brood met de rest van de roomkaas en leg op de met zalm belegde sneetjes brood.

6
6

Snijd de korsten van de sandwiches en snijd elk in 3 repen.

bewaartip:

Kan 1/2 dag van tevoren worden klaargemaakt. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.