Ra­bar­ber­taartjes

Extra leuk aan dit nagerecht: ieder krijgt z'n eigen taartje.

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Extra leuk aan dit nagerecht: ieder krijgt z'n eigen taartje. 4 personen
3 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kleine, lage taartvormpjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het deeg ca. 5 min. ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Was de rabarber en snijd in gelijke stukjes. Verwarm in een ruime pan een klein bodempje water met suiker, vanillesuiker, citroensap en rabarber. Kook de stukjes gaar. Laat de rabarber boven de kom uitlekken.
  2. Vet de vormpjes in en bekleed met deeg, snijd het overtollig deeg weg. Prik de bodem in en bestrooi met paneermeel. Verhit in een pannetje 1dl kookvocht van de rabarber. Roer het aardappelzetmeel los met het water en roer door het rabarbervocht. Laat ca. 1 min. koken en bonden. Verdeel de rabarber over de vormpjes. Schenk het gebonden sap erover. Bak de taartjes in het midden van de oven ca. 25 gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Rabarbertaartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­bar­ber­taartjes

1
1
  • 4 blaadjes bladerdeeg, bodem voor hartige taart
  • 400 g rabarber
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl citroensap

Laat het deeg ca. 5 min. ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Was de rabarber en snijd in gelijke stukjes. Verwarm in een ruime pan een klein bodempje water met suiker, vanillesuiker, citroensap en rabarber.

2
2

Kook de stukjes gaar. Laat de rabarber boven de kom uitlekken.

3
3
  • 1 tl boter om in te vetten
  • 1 tl aardappelzetmeel
  • 2 el paneermeel
  • 1 tl water

Vet de vormpjes in en bekleed met deeg, snijd het overtollig deeg weg. Prik de bodem in en bestrooi met paneermeel. Verhit in een pannetje 1dl kookvocht van de rabarber. Roer het aardappelzetmeel los met het water en roer door het rabarbervocht.

4
4

Laat ca. 1 min. koken en bonden. Verdeel de rabarber over de vormpjes. Schenk het gebonden sap erover. Bak de taartjes in het midden van de oven ca. 25 gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.