Ge­bak­ken ei­hart­jes

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt 4 personen
3 42

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hartvormpje
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steek met het hartvormpje het brood uit. Zet de steker in de koekenpan en verhit hierin een klontje boter. Breek het ei in het hartvormpje en bak het op laag vuur gaar in 5 à 8 minuten minuten. Haal het eihartje uit de pan en houd het warm onder aluminium folie. Bak de rest van de eieren op dezelfde wijze. Rooster ondertussen de broodhartjes. Verdeel de sla over vier borden. Leg de broodhartjes op de sla en verdeel de eihartjes erover. Bestrooi vervolgens met zout en (versgemalen) peper en knip de tuinkers er fijn overheen. Serveer direct.

Tip:

Met verschillende vormen kunnen gevarieerde eitjes gebakken worden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken eihartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken ei­hart­jes

1
1
  • 4 sneetjes wit casinobrood
  • 1½ el boter

Steek met het hartvormpje het brood uit. Zet de steker in de koekenpan en verhit hierin een klontje boter.

2
2
  • 4 eieren
  • 4 wit casinobrood
  • 1½ el boter

Breek het ei in het hartvormpje en bak het op laag vuur gaar in 5 à 8 minuten minuten. Haal het eihartje uit de pan en houd het warm onder aluminium folie. Bak de rest van de eieren op dezelfde wijze. Rooster ondertussen de broodhartjes.

3
3
  • 1½ zakje gemengde friseesla
  • 1½ zakje tuinkers

Verdeel de sla over vier borden. Leg de broodhartjes op de sla en verdeel de eihartjes erover. Bestrooi vervolgens met zout en (versgemalen) peper en knip de tuinkers er fijn overheen. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.