Lau­we oos­ter­se spi­na­zie met se­sam

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 25

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sesamzaad in droge koekenpan licht goudbruin roosteren. Spinazie wassen en met aanhangend water in grote pan doen. Spinazie aan de kook brengen en op hoog vuur al omscheppend laten slinken. In ca. 2 minuten beetgaar koken. Spinazie afgieten en in vergiet laten uitlekken. Basilicum in stukjes scheuren. In steelpan sherry, sojasaus, sesamolie en basilicum verwarmen; niet laten koken. Op smaak brengen met basterdsuiker, peper en zout en laten afkoelen tot lauwwarm. Sherrysausje door uitgelekte spinazie scheppen. Bestrooien met sesamzaad. Direct serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.