Bes­sens­and­wi­ches

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 435 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 personen
3 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de amandel fijn in de keukenmachine. Voeg de poedersuiker en bloem toe en maal kort mee. Klop de eiwitten met 60 g suiker stijf. Spatel het amandelmengsel en de bessen erdoor. Verdeel dit over een met bakpapier beklede bakplaat in een rechthoek van ca. 35 x 30 cm. Bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen, verwijder het bakpapier en laat helemaal afkoelen.
  2. Rasp voor de lemon curd ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Smelt de boter in een steelpan. Voeg 3 eidooiers, het citroenrasp, -sap en de rest van de suiker toe. Verwarm op laag vuur tot een gladde en dikke saus, roer voortdurend. Laat afkoelen.
  3. Steek met een glas 16 rondje uit het deeg. Klop de slagroom stijf. Bestrijk de rondjes met de lemon curd, een toefje slagroom en leg er een ander rondje op. Bestuif licht met poedersuiker.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.