Cup­ca­kes met ba­si­li­cum­room

  • bijgerecht
  • 12 personen
  • 240 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 12 personen
3 67

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet, spuitzak

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Snijd de tomaten in reepjes. Klop de eieren en olie met een mixer glad en luchtig. Spatel er de bosui, tomaat, sesamzaad en peper naar smaak door. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout. Spatel luchtig door het eimengsel. Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak in ca. 25 min. goudbruin.
  3. Roer ondertussen de mascarpone los en voeg het basilicum en peper en zout naar smaak toe. Neem de cupcakes uit de oven en laat eerst 5 min. in de vorm, en vervolgens uit de vorm helemaal afkoelen. Versier ze, eventueel met behulp van een spuitzak, met een toef basilicumroom.
video

Cup­ca­kes ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.