Pe­can pie

  • gebak
  • 12 personen
  • 505 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(348)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak 12 personen
4 348

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • ovenschaaltje (Ø 20 cm)
  • bakblik (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Mix de bloem, poedersuiker, boter en het zout in de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Kneed dit met de hand verder tot een bal. Vet de bakblik in en bekleed met het deeg. Zet ca. 20 min. in de oven. Doe de noten in het ovenschaaltje en bak ca. 10 min. in de oven.
  2. Verhit ondertussen de stroop, basterdsuiker en slagroom in een steelpan. Breng aan de kook en laat 6 min. op laag vuur koken. Neem het bakblik uit de oven en verdeel de noten over de taartbodem. Schenk de karamelsaus erover en bak nog ca. 20 min. in de oven. Laat voor serveren helemaal afkoelen.

bewaartip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie op kamertemperatuur.

video

Bak­vor­men be­kle­den

Instructievideo - 02:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pecan pie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pe­can pie

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 250 g patentbloem
  • 100 g poedersuiker
  • 250 g boter
  • ½ tl zout

Mix de bloem, poedersuiker, boter en het zout in de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Kneed dit met de hand verder tot een bal.

3
3
  • 2 g boter
  • 280 g pecannoten

Vet de bakblik in en bekleed met het deeg. Zet ca. 20 min. in de oven. Doe de noten in het ovenschaaltje en bak ca. 10 min. in de oven.

4
4
  • 150 g keukenstroop
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • 75 ml slagroom

Verhit ondertussen de stroop, basterdsuiker en slagroom in een steelpan. Breng aan de kook en laat 6 min. op laag vuur koken.

5
5

Neem het bakblik uit de oven en verdeel de noten over de taartbodem. Schenk de karamelsaus erover en bak nog ca. 20 min. in de oven.

6
6

Laat voor serveren helemaal afkoelen.

bewaartip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie op kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.