Fram­bo­zen cup­ca­kes

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(141)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 12 stuks
3 141

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, papieren cakevormpjes, muffinvorm voor 12 cakejes, satéprikker

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de cakevormpjes over de muffinvorm. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Voeg de boter toe en verdeel het mengsel over de vormpjes. Druk met je vingers aan tot een gladde bodem en zet in de koelkast.
  2. Pureer de frambozen in de keukenmachine en voeg 2 el suiker toe. Klop met een mixer in een kom de roomkaas los met de rest van de suiker en 1 mespunt zout. Splits de eieren en voeg de eidooiers toe aan de roomkaas. Klop de eiwitten stijf en spatel deze er luchtig door.
  3. Schep op elke bodem 1 el frambozenpuree en verdeel de roomkaas erover. Schep hier met een theelepel weer 3 druppels frambozenpuree op en draai met een satéprikker rode krullen. Bak de cupcakes in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Laat in 35 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet in de koelkast. Serveer koud.

Tip:

U kunt de cupcakes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.

video

Cup­ca­kes ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.