Kipsau­cij­zen in ket­jap­saus

(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 75

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de kipsaucijzen in 5 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan. Bak de paprika 3 min. in dezelfde pan. Voeg de tomatenpuree, ketjap en 150 ml water toe. Leg de kipsaucijzen terug in de pan en stoof ze met de deksel op de pan in 10 min. gaar.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de spitskool al omscheppend in 4 min. beetgaar. Voeg de rijst en kurkuma toe en bak nog 2 min. Verdeel over 4 diepe borden en schep de kipsaucijzen met ketjapsaus erbij.

Tip:

Voeg voor mooie gele rijst 1 el kurkuma toe aan het kookwater van de rijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.