Bal­le­tjes met fruit

Een fruitige variatie op de classic gehaktbal. Met pistachenoten.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 610 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch hoofdgerecht Een fruitige variatie op de classic gehaktbal. Met pistachenoten. 6 personen
3 19

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1 el olie in een kleine koekenpan en bak de pistachenoten al omschuddend 2 min. Laat afkoelen op een bord.
  2. Meng het gehakt in een kom met de helft van de noten, de melk, het ei, paneermeel, piment en peper en zout. Kneed door en maak 2 rollen. Bestrijk een bord met 1 el olie. Snijd elke rol in 15 gelijke stukken en rol hier met natte handen balletjes van. Leg op het bord en dek af. Zet 1 uur in de koelkast.
  3. Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de balletjes in 10-15 min. gaar. Keer regelmatig.
  4. Schep de balletjes op een bord. Schenk het meeste vet uit de pan. Roer de bloem door het achtergebleven vet. Voeg de fond en al roerend de slagroom toe. Laat op laag vuur 10 min. inkoken.
  5. Voeg de confiture toe en breng op smaak met de azijn, peper en zout. Voeg het fruit toe en laat in 2 min. ontdooien.
  6. Hak ondertussen de rest van de noten fijn. Snijd de peterselie fijn. Doe de balletjes terug in de pan en warm alles even door. Bestrooi de balletjes met de noten en peterselie.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 525 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Balletjes met fruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bal­le­tjes met fruit

1
  • 1 el olijfolie
  • 95 g pistachenoten

Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de pistachenoten al omschuddend 2 min. Laat afkoelen op een bord.

2
  • 600 g half-om-halfgehakt
  • 75 ml melk
  • 1 ei
  • 75 g paneermeel
  • 1 tl gemalen piment

Meng het gehakt in een kom met de helft van de noten, de melk, het ei, paneermeel, piment en peper en zout. Kneed door en maak 2 rollen.

3
  • 1 el olijfolie

Bestrijk een bord met de olie. Snijd elke rol in 15 gelijke stukken en rol hier met natte handen balletjes van. Leg op het bord en dek af. Zet 1 uur in de koelkast.

4
  • 6 el olijfolie

Verhit de olie in een braadpan en bak de balletjes in 10-15 min. gaar. Keer regelmatig.

5

Schep de balletjes op een bord. Schenk het meeste vet uit de pan.

6
  • 1 el bloem
  • 380 ml vleesfond
  • 125 ml slagroom

Roer de bloem door het achtergebleven vet. Voeg de fond en al roerend de slagroom toe. Laat op laag vuur 10 min. inkoken.

7
  • 2 el frambozenconfiture
  • 1 el rodewijnazijn
  • 250 g zomerfruit

Voeg de confiture toe en breng op smaak met de azijn, peper en zout. Voeg het fruit toe en laat in 2 min. ontdooien.

8
  • 4 el peterselie

Hak ondertussen de rest van de noten fijn. Snijd de peterselie fijn.

9

Doe de balletjes terug in de pan en warm alles even door. Bestrooi de balletjes met de noten en peterselie. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.