Kip­sa­la­de met man­go en gei­ten­kaas

Lekker slank, deze salade van mango, geitenkaas en balsamicoazijn.

(549)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Lekker slank, deze salade van mango, geitenkaas en balsamicoazijn. 4 personen
4 549

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in reepjes van ½ cm. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de helft van de olie in een wok. Voeg de knoflook en de spinazie in delen toe. Laat slinken en breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een zeef. Snijd de kip in reepjes. Snijd de komkommer in plakjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi de kipreepjes met peper en zout en bak in 4 min. bruin en gaar.
  3. Verdeel ondertussen de sla en komkommerplakjes over de borden. Schep de spinazie erop en verkruimel de geitenkaas erover. Voeg de kip en mango toe. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met de azijn.
video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 185 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Kipsalade met mango en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­sa­la­de met man­go en gei­ten­kaas

1
1
  • 2 el pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 1 mango
  • 1 teen knoflook

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in reepjes van ½ cm. Snijd de knoflook fijn.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 300 g spinazie

Verhit de olie in een wok. Voeg de knoflook en spinazie in delen toe. Laat slinken en breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een zeef.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4
  • 300 g kipfilet
  • ½ komkommer

Snijd de kip in reepjes. Snijd de komkommer in plakjes.

5
5
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 4 min. bruin en gaar.

6
6
  • 300 g gemengde sla
  • 125 g geitenkaas honing 45+

Verdeel ondertussen de sla en komkommer over de borden. Schep de spinazie erop en verkruimel de geitenkaas erover.

7
7
  • 4 el balsamicoazijn

Voeg de kip en mango toe. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met de azijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.