Key li­me pie

  • gebak
  • 10 personen
  • 325 kcal voedingswaarden
    • 55 min. bereiden
    • 3 u. 30 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(270)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak 10 personen
4 270

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • lage taartvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter smelten in een pannetje. Maal de biscuit en gember fijn in de keukenmachine. Meng de boter erdoor. Vet de taartvorm in. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm en maak een opstaande rand van 2 cm. Druk het deeg aan.
  2. Boen de helft van de limoen en rasp daarvan de groene schil. Pers alle limoenen uit. Splits de eieren. Breng de rasp, het sap, de melk en de eidooiers in een steelpan al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 3 min. al roerend inkoken. Schenk over de taartbodem. Bak ca. 20 min. in de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.
  3. Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf in een mengkom. Smelt de suiker in het water in een steelpan op laag vuur. Verhit de suikersiroop tot ca. 120 °C. Deze is dan licht van kleur en helder en er verschijnen bellen aan het oppervlak. Schenk de hete suikersiroop al kloppend langs de rand van de kom bij het eiwit. Blijf ca. 5 min. kloppen tot het eiwitschuim is afgekoeld tot kamertemperatuur.
  4. Zet de ovengrill aan. Verdeel het schuim over de taart. Zet onder de grill en laat het schuim in ca. 5 min. goudbruin kleuren. Blijf erbij, het kan snel gaan! Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna 1 uur in de koelkast. Serveer koud.

bewaartip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Key lime pie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Key li­me pie

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 125 g boter
  • 175 g kokosbiscuit
  • 4 bolletjes Chinese stemgember

Laat de boter smelten in een pannetje. Maal de biscuit en gember fijn in de keukenmachine. Meng de boter erdoor.

3
3
  • 2 g boter

Vet de taartvorm in. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm en maak een opstaande rand van 2 cm. Druk het deeg aan.

4
4
  • 4 limoenen
  • 4 eieren

Boen de helft van de limoen en rasp daarvan de groene schil. Pers alle limoenen uit. Splits de eieren.

5
5
  • 397 g gecondenseerde melk

Breng de rasp, heet sap, de melk en eidooiers in een steelpan al roerend aan de kook.

6
6

Laat op laag vuur 3 min. al roerend inkoken. Schenk over de taartbodem. Bak ca. 20 min. in de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.

7
7
  • 30 g poedersuiker
  • 150 g suiker
  • 5 el kraanwater

Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf in een mengkom. Smelt de suiker in het water in een steelpan op laag vuur.

8
8

Verhit de suikersiroop tot ca. 120 °C. Deze is dan licht van kleur en helder en er verschijnen bellen aan het oppervlak.

9
9

Schenk de hete suikersiroop al kloppend langs de rand van de kom bij het eiwit.

10
10

Blijf ca. 5 min. kloppen tot het eiwitschuim is afgekoeld tot kamertemperatuur.

11
11

Zet de ovengrill aan. Verdeel het schuim over de taart. Zet onder de grill en laat het schuim in ca. 5 min. goudbruin kleuren.

12
12

Blijf erbij, het kan snel gaan! Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna 1 uur in de koelkast. Serveer koud.

bewaartip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.