Cous­cous met worst­jes

Bestrooi met blaadjes basilicum voor een kleurig geheel.

(256)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Bestrooi met blaadjes basilicum voor een kleurig geheel. 4 personen
3 256

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de ui in halve ringen. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Hak de pistachenoten grof.
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de chipolata in 3 min. bruin. Voeg de ui en de champignons toe en bak 4 min. Haal van het vuur en schep de bevroren pompoenblokjes, couscous en de pistachenoten erdoor. Vet de ovenschaal in. Doe dit mengsel in de ingevette ovenschaal en schenk de hete bouillon erover. Zorg dat de couscous helemaal onderstaat, is dit niet het geval schenk er dan kokend water bij.
  3. Bak de couscousschotel in de oven in ca. 15 min. gaar. Roer los met een vork en breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.020 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Couscous met worstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met worst­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 1 ui
  • 250 g champignons
  • 95 g pistachenoten

Snijd de ui in halve ringen. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Hak de pistachenoten grof.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 300 g runderchipolata

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de chipolata in 3 min. bruin. Voeg de ui en de champignons toe en bak 4 min.

4
4
  • 450 g pompoen
  • 300 g couscous

Haal van het vuur en schep de bevroren pompoenblokjes, couscous en de pistachenoten erdoor.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 600 ml runderbouillon

Vet de ovenschaal in. Doe dit mengsel in de ingevette ovenschaal en schenk de hete bouillon erover.

6
6

Zorg dat de couscous helemaal onderstaat, is dit niet het geval schenk er dan kokend water bij.

7
7

Bak de couscousschotel in de oven in ca. 15 min. gaar. Roer los met een vork en breng op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.