Pad­den­stoe­len­taart met spek

Herfst uit de oven. Met ricotta, geitenkaas en rozemarijn.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 530 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(440)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Herfst uit de oven. Met ricotta, geitenkaas en rozemarijn. 6 personen
4 440

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de springvorm in en bekleed de binnenkant met het croissant deeg. Druk de plakjes goed aan met wat water. Prik er met een vork gaatjes in. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
  2. Snipper ondertussen de ui. Snijd de paddenstoelen in stukjes. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd de blaadjes fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. Pers de knoflook erboven uit en bak nog 2 min. Voeg de rozemarijn en paddenstoelen toe en bak nog 5 min. Laat iets afkoelen.
  3. Neem de vorm uit de oven en druk het deeg plat met een lepel. Verdeel het paddenstoelenmengsel over het deeg. Klop de eieren los met de ricotta, geitenkaas en breng op smaak met peper en zout. Schenk het eimengsel over de paddenstoelen en verdeel het spek erover. Bak in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Rozemarijn is lekker in combinatie met kip. Kijk voor recepten op ah.nl/recepten.

video

Bak­vor­men be­kle­den

Instructievideo - 02:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.185 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Paddenstoelentaart met spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len­taart met spek

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 6 plakjes super croissantdeeg

Vet de springvorm in en bekleed de binnenkant met het croissant deeg. Druk de plakjes goed aan met wat water. Prik er met een vork gaatjes in.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

3
3

Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

4
4
  • 2 uien
  • 400 g paddenstoelenmelange
  • 8 g rozemarijn

Snipper ondertussen de ui. Snijd de paddenstoelen in stukjes. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd de blaadjes fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. Pers de knoflook erboven uit en bak nog 2 min.

6
6

Voeg de rozemarijn en paddenstoelen toe en bak nog 5 min. Laat iets afkoelen.

7
7

Neem de vorm uit de oven en druk het deeg plat met een lepel.

8
8

Verdeel het paddenstoelenmengsel over het deeg.

9
9
  • 4 eieren
  • 250 g ricotta
  • 75 g geraspte belegen geitenkaas

Klop de eieren los met de ricotta, geitenkaas en breng op smaak met peper en zout.

10
10
  • 150 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek

Schenk het eimengsel over de paddenstoelen en verdeel het spek erover. Bak in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Rozemarijn is lekker in combinatie met kip. Kijk voor recepten op ah.nl/recepten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.