Ita­li­aans-Ame­ri­kaan­se la­sag­ne

Lasagne net even anders: met runderballetjes.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 625 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(367)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Lasagne net even anders: met runderballetjes. 6 personen
3 367

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (24 x 35 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de peen in dunne plakjes en de bleekselderij in boogjes. Rasp de kaas.
  2. Verhit voor de groentesaus ? van de boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de peen en bleekselderij toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en peper en zout naar smaak toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
  3. Verhit ondertussen voor de bechamelsaus de rest van de boter in een pan. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 5 min. garen. Voeg de melk toe als de bloem bruin begint te worden. Breng aan de kook en laat 10 min. koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verwijder het vel van de worst en meng het vlees met de oregano. Vorm balletjes ter grootte van een knikker. Bak de balletjes in een koekenpan zonder olie of boter in 5 min. gaar.
  5. Schep een laag groentesaus in de ovenschaal. Bedek met een deel van de lasagnebladen en schep er een laag groentesaus op. Bedek met de helft van de gehaktballetjes, béchamelsaus en kaas. Bedek met de rest van lasagnebladen, saus, bladen, balletjes, béchamel en kaas. Bak in 35-40 min. in de oven goudbruin en gaar. Bon appétit!

bereidingstip:

Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden, maar zet 'm nog niet in de oven: doe dat pas de dag zelf. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Italiaans-Amerikaanse lasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aans-Ame­ri­kaan­se la­sag­ne

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.

3
  • 250 g winterpeen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 100 g Parmezaanse kaas

Schil en snijd de peen in dunne plakjes en de bleekselderij in boogjes. Rasp de kaas.

4
  • 25 g boter

Verhit voor de groentesaus de boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de peen en bleekselderij toe en bak 5 min. mee.

5
  • 800 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes en peper en zout naar smaak toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken met de deksel op de pan. Roer regelmatig.

6
  • 50 g bloem
  • 50 g boter

Verhit ondertussen voor de bechamelsaus de rest van de boter in een pan. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 5 min. garen.

7
  • 700 ml halfvolle melk

Voeg de melk toe als de bloem bruin begint te worden. Breng aan de kook en laat 10 min. koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout.

8
  • 1 el gedroogde oregano
  • 4 runderbraadworsten

Verwijder het vel van de worst en meng het vlees met de oregano. Vorm balletjes ter grootte van een knikker.

9

Bak de balletjes in een koekenpan zonder olie of boter in 5 min. gaar.

10
  • 125 g verse lasagnebladen

Schep een laag groentesaus in de ovenschaal. Bedek met een deel van de lasagnebladen en schep er een laag groentesaus op.

11
  • 125 g verse lasagnebladen

Bedek met de helft van de gehaktballetjes, béchamelsaus en kaas. Bedek met de rest van lasagnebladen, saus, bladen, balletjes, béchamel en kaas.

12

Bak in 35-40 min. in de oven goudbruin en gaar. Bon appétit!

bereidingstip:

Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden, maar zet 'm nog niet in de oven: doe dat pas de dag zelf. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.