Op­ge­rol­de la­sag­ne

Dat ziet er leuk uit! En de smaak? De lasagnerolletjes zijn gevuld met een heerlijk spinaziemengsel.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 715 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(374)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dat ziet er leuk uit! En de smaak? De lasagnerolletjes zijn gevuld met een heerlijk spinaziemengsel. 6 personen
3 374

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 32 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook fijn en champignons in plakjes. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verhit 3 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur 5 min. Neem uit de pan.
  2. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en voeg de spinazie in delen toe. Ga door tot alle spinazie is geslonken. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het overtollige vocht eruit. Snijd de spinazie fijn. Meng de spinazie met de pijnboompitten, champignons, geitenkaas en ricotta. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper en zout.
  3. Kook de lasagnebladen 3 min. in ruim water. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze met de korte kant naar je toe op een doek of dep ze droog. Bedek de bladen met de spinazievulling en rol op. Snijd de rollen doormidden en leg die met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Bak ca. 20 min. in de oven.

bereidingstip:

Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden, maar zet 'm nog niet in de oven: doe dat pas de dag zelf. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 435 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Opgerolde lasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­ge­rol­de la­sag­ne

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g kastanjechampignons

Snijd de knoflook fijn en champignons in plakjes.

3
  • 80 g pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

4
  • 3 el olijfolie

Verhit olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur 5 min. Neem uit de pan.

5
  • 2 el olijfolie
  • 1.2 kg bladspinazie

Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en voeg de spinazie in delen toe. Ga door tot alle spinazie is geslonken.

6

Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het overtollige vocht eruit. Snijd de spinazie fijn.

7
  • 400 g zachte geitenkaas
  • 250 g ricotta
  • 1 mespunt nootmuskaat

Meng de spinazie met de pijnboompitten, champignons, geitenkaas en ricotta. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper en zout.

8
  • 375 g verse lasagnebladen

Kook de lasagnebladen 3 min. in ruim water. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze met de korte kant naar je toe op een doek of dep ze droog.

9

Bedek de bladen met de spinazievulling en rol op. Snijd de rollen doormidden en leg die met de snijkant naar boven in de ovenschaal.

10

Bak ca. 20 min. in de oven. Bon appétit!

bereidingstip:

Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden, maar zet 'm nog niet in de oven: doe dat pas de dag zelf. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.