Aard­ap­pel en ven­kel

Klein beetje voorbereiden, in de oven en kláár is je ovenschotel.

(108)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Klein beetje voorbereiden, in de oven en kláár is je ovenschotel. 4 personen
3 108

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en venkelknollen en snijd ze in dunne plakjes. Verdeel de aardappel en venkel in lagen over de ovenschaal. Begin en eindig met aardappel en bestrooi de lagen telkens naar smaak met peper en eventueel zout.
  2. Pers de knoflook en verdeel tussen de lagen. Schenk de slagroom erover en bestrooi met de kaas. Dek af met aluminiumfolie.
  3. Bak in de oven in ca. 45 min. gaar. Verwijder de laatste 10 min. de folie voor een knapperig korstje. Lekker met gebakken kabeljauw.

bewaartip:

U kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel en venkel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel en ven­kel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 800 g kruimige aardappelen
  • 2 venkelknollen

Schil de aardappelen en venkelknollen en snijd ze in dunne plakjes. Verdeel de aardappel en venkel in lagen over de ovenschaal. Begin en eindig met aardappel en bestrooi de lagen telkens naar smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 250 ml slagroom
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Pers de knoflook en verdeel tussen de lagen. Schenk de slagroom erover en bestrooi met de kaas. Dek af met aluminiumfolie.

4
4

Bak in de oven in ca. 45 min. gaar. Verwijder de laatste 10 min. de folie voor een knapperig korstje. Lekker met gebakken kabeljauw.

bewaartip:

U kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.