Aard­ap­pel en au­ber­gi­ne­fri­tes

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 490 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergine in de lengte in plakken. Snijd deze in dikke frites van 8 cm lang. Verdeel ze over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de ovenfrites over de andere helft.
  2. Meng de olie met 1 teen knoflook en het komijnzaad. Sprenkel over de aubergine en bestrooi met peper en zout. Bak in ca. 20 min. gaar.
  3. Meng ondertussen de yoghurt met de rest van de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de chilisaus toe en roer die met een vork heel kort door. Serveer de frites met de chiliyoghurt. Lekker met falafel of een groenteschijf.
video

Groen­te in de leng­te snij­den

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.