Ap­pel­jacht­scho­tel

De schijfjes appel bovenop worden door de bereiding in de oven gedroogd en gaan daar extra zoet door smaken.

(564)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht De schijfjes appel bovenop worden door de bereiding in de oven gedroogd en gaan daar extra zoet door smaken. 4 personen
3 564

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 25 cm)
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Was ondertussen de prei en snijd deze in halve ringen, snipper de ui en snijd de champignons in kwarten.
  2. Verhit de boter in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de ui, prei en champignons toe en bak 4 min. mee. Voeg de tomatenpuree, worcestershiresauce en tijm toe en verwarm nog 2 min. Vet de ovenschaal in met wat boter en schep het gehakmengsel erin.
  3. Giet de aardappelen af, maar vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen met het kookvocht en de rest van de boter tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de appels in kwarten, schil ze, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng door de puree. Verdeel de puree over het gehakt.
  4. Boen de rest van de appels schoon en snijd de ongeschilde appels overdwars in plakjes van 2 mm. Verwijder alleen de pitjes, het klokhuis wordt zacht in de oven. Leg de plakjes dakpansgewijs op de puree. Bak deappeljachtschotel in de oven in ca. 25 min. goudbruin.
video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 254 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Appeljachtschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­jacht­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 800 g kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

3
3
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 250 g champignons

Was ondertussen de prei en snijd deze in halve ringen, snipper de ui en snijd de champignons in kwarten.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 25 g boter
  • 500 g rundergehakt

Verhit de boter in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de ui, prei en champignons toe en bak 4 min. mee.

5
5
  • 1 el worcestershiresauce
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 g boter
  • 70 g tomatenpuree

Voeg de tomatenpuree, worcestershiresauce en tijm toe en verwarm nog 2 min. Vet de ovenschaal in met wat boter en schep het gehaktmengsel erin.

6
6
  • 25 g boter

Giet aardappelen af, maar vang wat kookvocht op. Stamp aardappelen met het kookvocht en de rest van de boter tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 2 appels

Snijd de appels in kwarten, schil ze, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.

8
8

Meng door de puree. Verdeel de puree over het gehakt.

9
9
  • 2 appels

Boen de rest van de appels schoon en snijd de ongeschilde appels overdwars in plakjes van 2 mm.

10
10

Verwijder alleen de pitjes, het klokhuis wordt zacht in de oven. Leg de plakjes dakpansgewijs op de puree.

11
11

Bak de appeljachtschotel in de oven in ca. 25 min. goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.