Var­kens­rol­la­de met ap­pel­com­po­te

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 555 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 81

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrooi de rollade met peper en zout. Verhit 50 g boter in een koekenpan en braad het vlees in 4 min. rondom bruin. Leg de rollade met het bakvet in de ingevette ovenschaal en bak in het midden van de oven in 35-40 min. gaar.
  2. Verhit voor de compote ondertussen de rest van de boter in een pan en fruit de ui 3 min. Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in blokjes. Doe ze samen met de rozijnen, kruidnagels, kardemom, kaneel, suiker en azijn in de pan. Laat 15 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Serveer de rollade met de warme compote. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.