Fala­fel­bur­ger

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 66

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een ruime schaal en meng met het kerriepoeder, de rozijnen en zout naar smaak. Giet er zo veel kokend water op dat de couscous net onder staat. Laat 10 min. staan.
  2. Verhit 3 el olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe. Voeg pas een nieuw deel toe als het vorige deel is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet en duw met een lepel het vocht eruit. Snijd de spinazie grof.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafelburgers in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  4. Roer de couscous los met een vork en meng de spinazie erdoor. Serveer met de burgers.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.