Aard­ap­pel en zuur­kool

Stamppot zuurkool met als zoetzure verrassing: ananas!

(138)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Stamppot zuurkool met als zoetzure verrassing: ananas! 4 personen
2 138

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Spoel de zuurkool af en laat uitlekken.
  3. Vet de ovenschaal in. Verdeel de zuurkool en ananas over de ingevette ovenschaal. Bestrooi met peper naar smaak. Verdeel de aardappelplakjes er dakpansgewijs over. Bestrooi met kaas en het kerriepoeder.
  4. Dek af met aluminiumfolie en bak in de oven in ca. 40 min. gaar.

bereidingstip:

Je kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.

combinatietip:

Lekker met rookworst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.950 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel en zuurkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel en zuur­kool

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 800 g kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.

3
3
  • 1 kg zuurkool

Spoel de zuurkool af en laat uitlekken.

4
4
  • 2 el boter om in te vetten
  • 250 g ananassen

Vet de ovenschaal in. Verdeel de zuurkool en ananas over de ingevette ovenschaal. Bestrooi met peper naar smaak.

5
5

Verdeel de aardappelplakjes er dakpansgewijs over.

6
6
  • 175 g gemalen oude kaas 48+
  • 1 el kerriepoeder

Bestrooi met kaas en het kerriepoeder.

7
7

Dek af met aluminiumfolie en bak in de oven in ca. 40 min. gaar.

Tip: Verwijder de laatste 10 min. de folie voor een knapperig en goudbruin korstje.

bereidingstip:

Je kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.

combinatietip:

Lekker met rookworst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.