Ham­lap­pen met peer

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 57

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Bestrooi ondertussen het vlees met peper en zout. Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 2 min. bruin. Keer halverwege. Neem uit de pan. Bak de ui 2 min. in dezelfde pan. Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee. Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in plakken. Voeg met het sap toe aan de ui en champignons. Leg het vlees terug in de pan en laat 6 min. stoven zonder deksel.
  2. Verhit 20 g boter in een hapjespan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Giet de aardappelen af. Vang wat kookvocht op. Stamp met de pureestamper de aardappelen met de resterende boter, wat kookvocht, peper en zout tot puree. Verdeel met de spinazie, het vlees en de perenjus over 4 borden.
video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.