Su­ka­de­lap­jes

Dit is zo'n gerecht dat het wachten meer dan waard is. Want hoe langer het duurt, hoe lekkerder het wordt.

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Dit is zo'n gerecht dat het wachten meer dan waard is. Want hoe langer het duurt, hoe lekkerder het wordt. 4 personen
3 79

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Fruit de ui ca. 2 min. mee. Bestrooi het vlees met de peper en eventueel zout. Schenk warm water in een pan tot het vlees net onderstaat. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels en azijn toe. Stoof het vlees afgedekt in ca. 2 1/2 uur zachtjes gaar.
  2. Proef de jus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

Gebruik een vlamverdeler om het vlees zo zacht mogelijk te laten stoven. Je kunt de jus binden met 1 theelepel (met water gladgeroerd) aardappelmeel of maïzena.

variatietip:

Variaties: Met mosterd en brood: Bestrijk 2 à 3 sneetjes bruin brood zonder korst met mosterd. Laat de sneetjes in de jus meestoven. Laat azijn weg. Met ontbijtkoek en sjalotjes: Pel en snipper 8 sjalotjes en fruit ze mee in plaats van de ui. Verkruimel 2 à 3 sneetjes ontbijtkoek of kruidkoek boven de jus. Met tutti frutti en appelsap: Vervang 3 dl water door appelsap. Laat 1 zakje tutti frutti het laatste half uur in de jus meestoven. Bind de jus met 2 theelepels (met water gladgeroerd) aardappelmeel of maïzena.

serveertip:

Serveren met gekookte aardappels en rode kool.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 125 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Sukadelapjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Su­ka­de­lap­jes

1
1
  • 700 g sukadelapjes
  • 1 ui
  • 40 g boter

Dep het vlees droog met keukenpapier. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Fruit de ui ca. 2 min. mee.

2
2

Bestrooi het vlees met de peper en eventueel zout. Schenk warm water in een pan tot het vlees net onderstaat.

3
3
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 el azijn

Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels en azijn toe. Stoof het vlees afgedekt in ca. 2 1/2 uur zachtjes gaar.

4
4

Proef de jus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

Gebruik een vlamverdeler om het vlees zo zacht mogelijk te laten stoven. Je kunt de jus binden met 1 theelepel (met water gladgeroerd) aardappelmeel of maïzena.

variatietip:

Variaties: Met mosterd en brood: Bestrijk 2 à 3 sneetjes bruin brood zonder korst met mosterd. Laat de sneetjes in de jus meestoven. Laat azijn weg. Met ontbijtkoek en sjalotjes: Pel en snipper 8 sjalotjes en fruit ze mee in plaats van de ui. Verkruimel 2 à 3 sneetjes ontbijtkoek of kruidkoek boven de jus. Met tutti frutti en appelsap: Vervang 3 dl water door appelsap. Laat 1 zakje tutti frutti het laatste half uur in de jus meestoven. Bind de jus met 2 theelepels (met water gladgeroerd) aardappelmeel of maïzena.

serveertip:

Serveren met gekookte aardappels en rode kool.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.