Wit­lof­beig­nets

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Witlof wassen, schoonmaken en droogdeppen. Witlofblaadjes één voor één losmaken. Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C. Boven kom bloem zeven. Eierdooier en krap 1 dl koud water toevoegen en loskloppen tot vrij stevig beslag. Op smaak brengen met zout en peper.Witlofblaadjes één voor één door beslag wentelen en in gedeelten in ca. 4 minuten mooi goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier en direct serveren. Lekker met dipsaus van (verse) kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.