Pe­ren-aman­del­cou­pe

  • nagerecht
  • 2 personen
  • 160 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 3 u. 10 min. wachten
(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan nagerecht 2 personen
3 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Houd 4 blaadjes munt achter voor garnering. Pureer de halve peren met de siroop en de rest van de munt in de keukenmachine tot een gladde massa. Zet 3 uur afgedekt in de vriezer. Snijd de handpeer in stukjes en meng met de likeur. Laat 10 min. staan.
  2. Rooster het amandelschaafsel 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Verdeel het ijs en de stukjes peer over 2 glazen. Garneer met het amandelschaafsel en de achtergehouden munt.

Tip:

Eten er kinderen mee? Gebruik dan 1/2 el citroenlimonadesiroop in plaats van de likeur.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 1 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.