Ce­vi­che met sint-ja­kobs­schel­pen

(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
4 104

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Rasp de gember en meng met de peper en het limoensap tot dressing.
  2. Snijd met een scherp mes de roze en witte schil van de grapefruit. Snijd de partjes grapefruit tussen de vliesjes uit. Vang het vocht op, voeg dit toe aan de dressing en breng op smaak met zout. Houd de partjes apart.
  3. Snijd de sint-jakobsschelpen overlangs in zo dun mogelijke plakjes. Dit gaat het best als ze nog niet helemaal ontdooid zijn. Marineer 2 uur in de dressing.
  4. Snijd de avocado in dunne plakken. Verdeel met de grapefruitpartjes en sint-jakobsschelpen over 4 borden en schenk de dressing erover. Bestrooi met de koriander.
video

Ce­vi­che ma­ken

Instructievideo - 01:27 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.