Pit­ti­ge truf­fels

  • nagerecht
  • 25 stuks
  • 65 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 10 min. bereiden
    • 3 u. 30 min. wachten
(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 25 stuks
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de rode pepers op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar beneden. Rooster ca. 15-20 min. in de oven. Neem uit de oven en leg 10 min. in een pan met deksel erop of in een afgesloten plastic zakje. Verwijder de zaadlijsten en schraap met een scherp mes het vruchtvlees van de velletjes. Bewaar wat zaadjes als je van extra pittig houdt.
  2. Doe de chocolade in een kom. Breng de slagroom tot tegen de kook aan. Neem van het vuur, laat iets afkoelen en schenk over de chocolade. Laat de chocolade al roerend smelten. Voeg de boter, het rode pepervruchtvlees en eventueel wat zaadjes toe. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  3. Maak met behulp van 2 theelepels quenelles (ovale bolletjes) van het mengsel of rol er balletjes van. Rol door het cacaopoeder.

Tip:

U kunt de truffels 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in een laag cacao in de koelkast.

video

Gana­che ma­ken

Instructievideo - 01:43 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pittige truffels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge truf­fels

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 rode pepers

Halveer de rode pepers in de lengte. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar beneden. Rooster ca. 15-20 min. in de oven.

3
3

Neem de pepers uit de oven en leg 10 min. in een pan met deksel erop of in een afgesloten plastic zakje.

4
4

Verwijder de zaadlijsten en schraap met een scherp mes het vruchtvlees van de velletjes. Bewaar wat zaadjes als je van extra pittig houdt.

5
5
  • 250 g chocolade extra puur 72%
  • 125 ml slagroom

Doe de chocolade in een kom. Breng de slagroom tot tegen de kook aan. Neem van het vuur, laat iets afkoelen en schenk over de chocolade.

6
6
  • 125 g ongezouten roomboter

Laat de chocolade al roerend smelten. Voeg de boter, het rode pepervruchtvlees en eventueel wat zaadjes toe. Laat min. 3 uur opstijven in de koelkast.

7
7
  • 250 g cacaopoeder

Maak met behulp van 2 theelepels quenelles (ovale bolletjes) van het mengsel of rol er balletjes van. Rol door het cacaopoeder.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.