Mous­sa­ka

(457)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks hoofdgerecht 4 personen
3 457

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aubergine in ronde plakken van ca. 1 cm. Bestrooi de aubergine royaal met zout. Laat 15 min. staan, spoel af en dep droog.
  2. Snipper ondertussen de ui. Verhit 1 el van de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Voeg het gehakt toe en bak nog 2 min. Voeg de kaneel en tomatenpuree toe en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit de rest van de olie en bak de aubergine in porties goudbruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Vet de ovenschaal in. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de ovenschaal. Schep het gehakt erop en beleg daarna met de aubergine. Dek af met de rest van de aardappel en schenk de saus erover. Bak de moussaka in ca. 30 min. in de oven goudbruin.

bewaartip:

Je kunt de moussaka 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de schotel in ca. 20 min. op in de oven op 180 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Moussaka

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mous­sa­ka

1
1
  • 2 aubergines

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 aubergines

Snijd de aubergine in ronde plakken van ca. 1 cm. Bestrooi de aubergine royaal met zout. Laat 15 min. staan, spoel af en dep droog.

3
3
  • 300 g gehakt half-om-half
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Voeg het gehakt toe en bak nog 2 min.

4
4
  • 1 tl kaneel
  • 140 g tomatenpuree

Voeg de kaneel en tomatenpuree toe en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 5 el olijfolie

Verhit de olie en bak de aubergine in porties goudbruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

6
6
  • 2 el olijfolie
  • 700 g aardappelschijfjes

Vet de ovenschaal in. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de ovenschaal.

7
7
  • 400 g besciamellasaus

Schep het gehakt erop en beleg daarna met de aubergine. Dek af met de rest van de aardappel en schenk de saus erover.

8
8

Bak de moussaka in de oven in ca. 30 min. goudbruin.

bewaartip:

Je kunt de moussaka 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de schotel in ca. 20 min. op in de oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.