Cous­cous met au­ber­gi­ne

Lekker mediterraan gerecht met aubergine, tomaat en kip.

(166)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Lekker mediterraan gerecht met aubergine, tomaat en kip. 4 personen
2 166

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Doe de blokjes in een zeef, bestrooi met het zout en laat ze 15 min. staan. Spoel de aubergine af en knijp het vocht eruit.
  2. Vet de ovenschaal in. Bestrooi de kipdrumsticks met de helft van het paprikapoeder en bak in de oven in 25 min. goudbruin en gaar. Doe de couscous in een schaal en meng met de rest van het paprikapoeder. Schenk er het kokend water op en laat 5 min. staan. Roer de couscous los met een vork. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen boven de couscous. Pers de vrucht uit, voeg het sap samen met de eetlepels olie toe aan de couscous.
  3. Verhit de milliliters olie in een koekenpan en bak de aubergine 5 min. op hoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier. Halveer de cherrytomaten en snij de peterselie fijn. Meng de aubergine, tomaat en peterselie door de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de kip.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Couscous met aubergine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met au­ber­gi­ne

1
1

Verwarm de oven op 200 °C.

2
2
  • 2 aubergines
  • 2 el zout

Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Doe de blokjes in een zeef, bestrooi met het zout en laat ze 15 min. staan.

3
3

Spoel de aubergine af en knijp het vocht eruit.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 575 g kipdrumsticks
  • 1 tl paprikapoeder

Vet de ovenschaal in. Bestrooi de kipdrumsticks met het paprikapoeder en bak in de oven in 25 min. goudbruin en gaar.

5
5
  • 500 ml kraanwater
  • 250 g couscous
  • 1 tl paprikapoeder

Breng het water aan de kook. Doe de couscous in een schaal en meng met de paprikapoeder. Schenk het water erop en laat 5 min. staan.

6
6

Roer de couscous los met een vork.

7
7
  • 1 citroen
  • 4 el olijfolie

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen boven de couscous. Pers de vrucht uit, voeg het sap samen met de olie toe aan de couscous.

8
8
  • 75 ml olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine 5 min. op hoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier.

9
9
  • 250 g cherrytomaten
  • 20 g platte peterselie

Halveer de cherrytomaten en snijd de peterselie fijn.

10
10

Meng de aubergine, tomaat en peterselie door de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.