Aard­ap­pel­par­ten met ka­neel­kip

De kaneel maakt de kip een tikje zoet. Alles gaat in de oven, makkelijk!

(196)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De kaneel maakt de kip een tikje zoet. Alles gaat in de oven, makkelijk! 4 personen
3 196

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon, snijd ze in parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Pers de tenen knoflook boven een kommetje en meng met de olie. Besprenkel de aardappelen met de helft van de knoflookolie.
  3. Bestrijk de kip met de rest van de knoflookolie en bestrooi met de kaneel. Leg de kip tussen de aardappelen en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 15 min. in de oven.
  4. Snijd ondertussen de ui in parten en de courgette in halve plakken. Leg de groenten tussen de aardappelen en bak nog ca. 15 min. in de oven. Verdeel de aardappelen, kip en groenten over 4 borden. Garneer met de rucola.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 105 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelparten met kaneelkip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­par­ten met ka­neel­kip

1
1
  • 800 g iets kruimige aardappelen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon, snijd ze in parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2
  • 6 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook

Pers de tenen knoflook boven een kommetje en meng met de olie.

3
3

Besprenkel de aardappelen met de helft van de knoflookolie.

4
4
  • 2 tl kaneel
  • 600 g kipdrumsticks

Bestrijk de kip met de rest van de knoflookolie en bestrooi met de kaneel.

5
5

Leg de kip tussen de aardappelen en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 15 min. in de oven.

6
6
  • 2 uien
  • 1 courgette

Snijd ondertussen de ui in parten en de courgette in halve plakken. Leg de groenten tussen de aardappelen en bak nog ca. 15 min. in de oven.

7
7
  • 75 g rucola

Verdeel de aardappelen, kip en groenten over 4 borden. Garneer met de rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.