Bul­gur met drui­ven en pijn­boom­pit­ten

Lekker makkelijk: je hoeft nauwelijks te snijden, alleen even mengen.

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Lekker makkelijk: je hoeft nauwelijks te snijden, alleen even mengen. 4 personen
3 37

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en halveer de druiven.
  2. Roer de bulgur los met een vork en meng de ui, druiven, pijnboompitten en krenten erdoor. Breng op smaak met peper en zout en serveer.

combinatietip:

Lekker met broccoli en runderworstjes.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 20 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in

Bulgur met druiven en pijnboompitten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bul­gur met drui­ven en pijn­boom­pit­ten

1
1
  • 275 g bulgur
  • 6 el extra vierge olijfolie

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking met de olie.

2
2
  • 3 el pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 1 rode ui
  • 500 g pitloze witte druiven

Snijd ondertussen de ui in halve ringen en halveer de druiven.

4
4
  • 3 el krenten

Roer de bulgur los met een vork en meng de ui, druiven, pijnboompitten en krenten erdoor. Breng op smaak met peper en zout en serveer.

combinatietip:

Lekker met broccoli en runderworstjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.