Ci­troen­taart

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 77 min bereiden
    • 120 min wachten
(319)waardeer
Een lekker mediterraans recept. Het nagerecht bevat de volgende ingrediënten: roomboterbladerdeeg, ei, suiker, gelatine wit, citroenen, slagroom, mascarpone en pijnboompitten Mediterraan nagerecht 8 personen 475 kcal
4 319

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • springvorm (doorsnede 28 cm)

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de vorm met het deeg, prik er gaatjes in en bak 35 min. in de oven. Neem uit de oven, bestrijk met het ei, bestrooi met 1 el suiker en bak nog 2 min. 2. Week de gelatine 5 min. in koud water. Rasp de gele schil van 1 citroen. Pers deze en nog 2 citroenen uit. Verhit het sap in een steelpan en los de rest van de suiker erin op. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe. Laat afkoelen. 3. Klop de slagroom tot iets dikker dan yoghurt. Roer de mascarpone los. Voeg het citroenrasp, de citroensiroop en de slagroom toe. Verdeel over de bodem. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. 4. Rooster de pijnboompitten 2 min. in een koekenpan. Laat afkoelen. Snijd de laatste citroen in plakjes en verdeel met de pijnboompitten over de taart.

video

Ge­la­ti­ne ver­wer­ken

Instructievideo - 01:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 475 kcal
  • Eiwit 12 g
  • Vet 33 g
  • Koolhydraten 31 g
Tags
Ook te zien in magazine

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.