Ci­troen­taart

Wij bevelen deze taart van harte aan. En niet alleen omdat-ie er zo mooi uitziet. Snijd er lekker grote punten van!

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 485 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 37 min. oventijd
(324)waardeer
mediterraan nagerecht Wij bevelen deze taart van harte aan. En niet alleen omdat-ie er zo mooi uitziet. Snijd er lekker grote punten van! 8 personen
3 324

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • springvorm (Ø 28 cm)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Bekleed de vorm met het deeg, prik er gaatjes in en bak 35 min. in de oven. Neem uit de oven, klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bestrooi met 1 el suiker en bak nog 2 min.
  2. Week de gelatine 5 min. in koud water. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van 1/4 van de citroenen. Pers de geraspte citroen uit en de andere citroenen uit.
  3. Verhit het sap in een steelpan en los de suiker erin op. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe. Laat afkoelen. Klop de slagroom tot iets dikker dan yoghurt. Roer de mascarpone los. Voeg het citroenrasp, de citroensiroop en de slagroom toe.
  4. Verdeel mengsel over de bodem. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. Rooster de pijnboompitten 2 min. in een koekenpan. Laat afkoelen.
  5. Snijd de overige citroen in plakjes en verdeel met de pijnboompitten over de taart.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 180 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Citroentaart

terug naar recept

Ci­troen­taart

1
1
  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Bekleed de vorm met het deeg, prik er gaatjes in en bak 35 min. in de oven.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

2
2
  • 1 ei
  • 15 g suiker

Neem uit de oven, klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bestrooi met de suiker en bak nog 2 min.

3
3
  • 4 blaadjes gelatine
  • 4 citroenen

Week de gelatine 5 min. in koud water. Boen de citroenen schoon.

Gelatine verwerken

Instructievideo

01:12 min.

4
4

Rasp gele schil van 1 citroen.

5
5
  • 3 citroenen

Pers de geraspte en de andere citroenen uit.

6
6
  • 125 g suiker

Verhit het sap in een steelpan en los de suiker erin op. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe. Laat afkoelen.

7
7
  • 250 ml slagroom
  • 250 g mascarpone

Klop de slagroom tot iets dikker dan yoghurt. Roer de mascarpone los. Voeg het citroenrasp, de citroensiroop en de slagroom toe.

8
8
  • 40 g pijnboompitten

Verdeel mengsel over de bodem. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. Rooster de pijnboompitten 2 min. in een koekenpan. Laat afkoelen.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

9
9
  • 1 citroen

Snijd de overige citroen in plakjes en verdeel met de pijnboompitten over de taart.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.