In­di­a­se aard­ap­pe­len

Hollandse aardappelen met een Indiaas tintje: spannend!

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas bijgerecht Hollandse aardappelen met een Indiaas tintje: spannend! 4 personen
3 42

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijk stukken. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de aardappelen en bloemkool 10 min. Giet af. Vet de ovenschaal in en doe de aardappelen en bloemkool erin.
  2. Snijd de uien in parten. Meng ze door de aardappelen en bloemkool. Roer de geelwortel en het komijnzaad door de kookroom. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schenk het roommengsel over de groenten. Bak ca. 25 min. in de oven. Bestrooi vlak voor serveren met de korianderblaadjes.

combinatietip:

Lekker met een vegetarische hamburger.

video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Indiase aardappelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se aard­ap­pe­len

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 800 g Opperdoezer Ronde aardappelen
  • 1 bloemkool

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijk stukken. Snijd de bloemkool in roosjes.

3
  • 2 el olijfolie

Kook de aardappelen en bloemkool 10 min. Giet af. Vet de ovenschaal in en doe de aardappelen en bloemkool erin.

4
  • 2 rode uien
  • 1 el gemalen geelwortel (kurkuma)
  • 2 el komijnzaad
  • 200 ml kookroom

Snijd de uien in parten. Meng ze door de aardappelen en bloemkool. Roer de geelwortel en het komijnzaad door de kookroom. Breng op smaak met peper en zout.

5

Schenk het roommengsel over de groenten. Bak ca. 25 min. in de oven.

6
  • 8 g koriander

Bestrooi vlak voor serveren met de korianderblaadjes. Lekker!

combinatietip:

Lekker met een vegetarische hamburger.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.