Ge­roos­ter­de aard­ap­pe­len

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schaal (20 x 30 cm), geschikt voor oven en magnetron

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de aardappelen in de ovenschaal en pof ze 11 min. op vol vermogen (700 watt) in de magnetron. Laat 4 min. nagaren. Halveer de aardappelen in de lengte en schep ze met een lepel leeg tot ca. 1/2 cm van de schil.
  2. Meng het aardappelkruim met de crème fraîche. Snijd de ansjovis fijn en voeg samen met de olijven toe aan het kruim. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en vul de uitgeholde aardappelen ermee. Bak de aardappelen in de oven in ca. 15 min. goudbruin.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.