Pen­ne met zoe­te to­ma­ten­saus

(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 54

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de tomaten toe en bak deze in 5 min. zacht. Schep de rozijnen erdoor.
  3. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan. Bak de groenteschijven in 4-6 min. goudbruin en gaar.
  4. Schep de penne met het basilicum door de tomaten. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en leg er een groenteschijf bij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Penne met zoete tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met zoe­te to­ma­ten­saus

1
1
  • 300 g volkoren penne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie
  • 500 g cherrytomaten
  • 250 g rozijnen

Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Halveer de tomaten en bak deze 5 min. mee. Schep dan de rozijnen erdoor.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 2 schalen groente

Snijd de groente in schijven. Verhit de olie in een andere koekenpan. Bak de groenteschijven in 4-6 min. goudbruin en gaar.

4
4
  • 15 g basilicum

Snijd de basilicum grof. Schep de penne met het basilicum door de tomaten.

5
5

Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en leg er een groenteschijf bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.