Kip­fi­let met groen­ten en pes­to

(154)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 154

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 4 min. Keer halverwege. Neem de kip uit de pan. Fruit de ui in dezelfde pan. Bak de sperziebonen 1 min. mee. Voeg de bevroren tuinerwten, pesto en 75 ml water toe.
  3. Leg de kip tussen de groenten. Stoof met de deksel op de pan op laag vuur in 10 min. gaar. Voeg 3/4 van de peterselie toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kip en groenten met de rijst. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Tip:

Een eetlepel pesto smaakt ook lekker in een kom tomatensoep.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.