Cour­get­te-ri­cot­ta­la­sag­ne

(210)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 210

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een hapjespan en bak de bacon 5 min. Voeg de courgette en de knoflook toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Schenk een laag tomatensaus in de ingevette ovenschaal. Bedek met lasagnebladen, 1/3 van het courgettemengsel en wat tomatensaus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met saus. Verdeel de ricotta erover. Bestrooi met peper en zout.
  3. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de lasagne in de oven in ca. 35 min. gaar. Verwijder na 20 min. de folie.

Tip:

U kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 20 min. in de oven op 190 °C.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Courgette-ricottalasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te-ri­cot­ta­la­sag­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 plakje bacon

Snijd de bacon in reepjes. Verhit een hapjespan en bak de bacon 5 min.

3
3
  • 1 courgette
  • 2 tenen knoflook

Snijd de courgette in blokjes van 1 cm en pers de knoflook. Voeg de courgette en de knoflook toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

4
4

Vet de ovenschaal in.

5
5
  • 720 ml tomatensaus
  • 250 g lasagne

Schenk een laag tomatensaus in de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen, 1/3 van het courgettemengsel en saus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn.

6
6
  • 250 g ricotta

Eindig met de tomatensaus. Verdeel de ricotta erover. Bestrooi met peper en zout.

7
7

Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de lasagne in de oven in ca. 35 min. gaar. Verwijder na 20 min. de folie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.