Smas­hed po­ta­toes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 580 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht 4 personen
4 56

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, deegroller, magnetronfolie, magnetronschaal, satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Doe de aardappelen in de magnetronschaal en dek deze af met magnetronfolie. Pof de aardappelen 15 min. in de magnetron op vol vermogen (700 watt). Laat 5 min. afkoelen. Plet ze met de deegroller. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Smelt de boter in een steelpan en schenk over de aardappelen. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Bak 15-20 min. in de oven.
  3. Dep de zalm droog. Snijd in stukjes van 2 cm. Meng met 1 el olie, de mosterd, honing, tijm en peper en zout naar smaak. Rijg aan prikkers.
  4. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de spiesen in 4 min. gaar. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de spinazie in delen. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelen, spinazie en zalm over 4 borden.
video

Aard­ap­pel pof­fen

Instructievideo - 01:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.