Bra­men­hang­op met pis­ta­che

Hollandse hangop tover je met bramen om tot een luxe toetje.

(177)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Hollandse hangop tover je met bramen om tot een luxe toetje. 4 personen
4 177

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop ondertussen de slagroom stijf met de vanillesuiker en poedersuiker. Spatel de slagroom luchtig door de Hollandse hangop. Roer er kort de bramenjam door, zodat een mooie spiraal ontstaat. Verdeel de helft van de hangop over de glazen. Verdeel er achtereenvolgens de helft van de bramen, de rest van de hangop en dan de andere helft van de bramen over. Garneer met de honing en de pistachenoten.

variatietip:

De Hollandse hangop kun je ook vervangen door Turkse yoghurt. Die is ook lekker romig van smaak.

variatietip:

Voor de variatie kun je de bramenjam en bramen vervangen door aardbeienjam en aardbeien.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 2 g
Ook te zien in

Bramenhangop met pistache

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bra­men­hang­op met pis­ta­che

1
1
  • 2 el pistachenoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 125 ml slagroom
  • 8 g vanillesuiker
  • 2 el poedersuiker
  • 500 g Hollandse hangop

Klop ondertussen de slagroom stijf met de vanillesuiker en poedersuiker. Spatel de slagroom luchtig door de Hollandse hangop.

3
3
  • 3 el bramenjam

Roer er kort de bramenjam door, zodat een mooie spiraal ontstaat. Verdeel de helft van de hangop over de glazen.

4
4
  • 150 g bramen

Verdeel er achtereenvolgens de helft van de bramen, de rest van de hangop en dan de andere helft van de bramen over.

5
5
  • 2 el honing

Garneer met de honing en de pistachenoten.

variatietip:

De Hollandse hangop kun je ook vervangen door Turkse yoghurt. Die is ook lekker romig van smaak.

variatietip:

Voor de variatie kun je de bramenjam en bramen vervangen door aardbeienjam en aardbeien.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.