Ro­mi­ge wit­lof

Het geheim van dit Hollandse gerecht? Boter, witte wijn en slagroom!

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Het geheim van dit Hollandse gerecht? Boter, witte wijn en slagroom! 4 personen
3 58

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in fijne reepjes. Verhit de boter in de pan. Smoor de witlof ca. 10 min. zachtjes zonder te laten kleuren, roer af en toe. Roer de witte wijn en de slagroom erdoor. Laat het nog ca. 5 min. verder stoven. Breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 8 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Romige witlof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge wit­lof

1
1
  • 6 struiken witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in fijne reepjes.

2
2
  • 25 g roomboter

Verhit de boter in de pan. Smoor de witlof ca. 10 min. zachtjes zonder te laten kleuren, roer af en toe.

3
3
  • 3 el witte wijn
  • 4 el slagroom

Roer de witte wijn en de slagroom erdoor. Laat het nog ca. 5 min. verder stoven. Breng op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.