Bo­log­ne­se­saus

Basisaus voor een écht goede bolognese. Buon Appetito!

(221)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Basisaus voor een écht goede bolognese. Buon Appetito! 4 personen
3 221

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een pan het water aan de kook. Los het bouillontablet erin op en meet 1 1/2 dl af (rest wordt niet gebruikt). Snipper de ui, was de wortel en bleekselderij en snijd klein. Snijd het ontbijtspek in blokjes. Verhit de boter in een pan en bak het gehakt rul.
  2. Voeg de ui, wortel, bleekselderij en spek toe en bak ca. 5 min. mee. Voeg de wijn en bouillon toe en breng aan de kook. Laat ca. 10 min op hoog vuur inkoken. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met peper en zout. Verhit de melk in een pannetje en voeg vervolgens toe aan de saus. Laat de saus ca. 30 min. zachtjes koken op laag vuur met het deksel schuin op de pan.

combinatietip:

Serveer met spaghetti en versgeraspte parmezaanse kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.085 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Bolognesesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bo­log­ne­se­saus

1
1
  • ½ liter water
  • 1 tuinkruidenbouillontablet

Breng in een pan het water aan de kook. Los het bouillontablet erin op en meet 1 1/2 dl af (rest wordt niet gebruikt).

2
2
  • 1 grote ui
  • 1 winterpeen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 100 g ontbijtspek (stukje)
  • 30 g boter
  • 400 g rundergehakt

Snipper de ui, was de wortel en bleekselderij en snijd klein. Snijd het ontbijtspek in blokjes. Verhit de boter in een pan en bak het gehakt rul.

3
3
  • 150 ml rode wijn

Voeg de ui, wortel, bleekselderij en spek toe en bak ca. 5 min. mee. Voeg de wijn en bouillon toe en breng aan de kook.

4
4
  • 2 el tomatenpuree

Laat ca. 10 min op hoog vuur inkoken. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 3 dl melk

Verhit de melk in een pannetje en voeg vervolgens toe aan de saus. Laat de saus ca. 30 min. zachtjes koken op laag vuur met het deksel schuin op de pan.

combinatietip:

Serveer met spaghetti en versgeraspte parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.