Cour­get­te­boot­jes

Handig! Vermomd als bootje gaan die groenten er goed in.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 700 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Handig! Vermomd als bootje gaan die groenten er goed in. 4 personen
3 48

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 40 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook in een pan met ruim water en zout de rijst gaar koken volgens de aanwijzingen van de verpakking (laat de rusttijd van 15 min. achterwege). Was intussen de courgettes en halveer in de lengte.
  2. Hol de courgettes met puntige lepel uit tot ca. 1 cm. van de rand. Pel en sniper de uit. Laat de maïs uitlekken.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
  4. Verhit in een wok of roerbakpan de olie en bak de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep de maïs, rijst, 1 dl sugo erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de courgettes in de schaal en vul met rijstmengsel.
  5. Schenk de rest van de sugo ernaast. Bestrooi met kaas. Bak de courgettes in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Zet ze op de borden en schep de rest van de rijstvulling ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Courgettebootjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­boot­jes

1
1
  • 125 g snelkookrijst
  • 2 courgettes

Kook in een pan met ruim water en zout de rijst gaar koken volgens de aanwijzingen van de verpakking (laat de rusttijd van 15 min. achterwege). Was intussen de courgettes en halveer in de lengte.

2
2
  • 1 ui
  • 300 g maiskorrels

Hol de courgettes met puntige lepel uit tot ca. 1 cm. van de rand. Pel en sniper de uit. Laat de maïs uitlekken.

3
3

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.

4
4
  • 2 el olie
  • 350 g gehakt
  • 380 ml sugo kruiden

Verhit in een wok of roerbakpan de olie en bak de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep de maïs, rijst, 1 dl sugo erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de courgettes in de schaal en vul met rijstmengsel.

5
5
  • 100 g geraspte jonge kaas

Schenk de rest van de sugo ernaast. Bestrooi met kaas. Bak de courgettes in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Zet ze op de borden en schep de rest van de rijstvulling ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.