Lams-cour­get­te­ke­babs

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Aardappels goed schoonboenen en in weinig water in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen satéprikkers in ruim koud water leggen. Aardappels afgieten, pellen en laten afkoelen. Sjalotje pellen en zeer fijn snipperen. Aardappels in plakjes snijden. Aardappelplakjes mengen met maïs-kiemolie, sjalot, zout, peper en kappertjes.Lamsfilet in blokjes snijden. Courgettes wassen en in plakken van ca. 1 cm snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in 16 stukken snijden. Vlees be-strooien met zout, peper en koriander. Op satéprikkers om en om plakken courgette, blokjes lamsvlees en stukjes paprika prikken. Limoen schoonboenen en in lengte in 8 partjes snijden.
  2. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Stokjes bestrijken met olie en ca. 10 cm onder hete grill ca. 10 minuten roosteren, regelmatig keren.Aardappelsalade over vier borden verdelen. Kebabs ernaast leggen. Garneren met partjes limoen en knoflookbieslook.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.