Schiac­ci­a­ta met drui­ven van Ma­ria

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 825 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 50 min. wachten
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng 50 suiker, de gist en de bloem in een kom. Roer de melk, 3 el olie en 200 ml water erdoor. Kneed op een met bloem bestoven werkblad tot een soepel deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg te vochtig is en extra water als het te droog is. Vet een kom in met 1 el olie en leg het deeg erin. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen op een warme plek. Meng de druiven met de rest van de suiker en zet apart. Schep af en toe om. Neem het deeg uit de kom en kneed kort door. Rol uit met de deegroller tot een lap van 2 cm dik. Bestrijk een bakplaat met de rest van de olie en leg het deeg erop. Dek af met een vochtige theedoek en laat nog 30 min. rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Maak met je vingers kuiltjes in het deeg en leg de druiven erin. Bak de schiacciata in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Laat iets afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Tip:

In Toscane mengen ze vaak venkelzaad door het deeg. Als u dit niet kunt krijgen, kunt u voor de anijssmaak ook wat gestampte muisjes met de poedersuiker over het brood strooien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 135 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.