Open la­sag­ne met pes­to, peco­ri­no en to­maat

Italiaanse lasagne maken zonder oven. Even wennen, maar wel lekker!

(243)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Italiaanse lasagne maken zonder oven. Even wennen, maar wel lekker! 4 personen
3 243

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd 2 tenen knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een pan en fruit de ui en knoflook 6 min. Voeg de tomaten toe en duw ze stuk. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 15 min. zachtjes koken. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Rasp de kaas. Maal de pijnboompitten, 25 g geraspte kaas en de rest van de knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg het basilicum en de rest van de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng een pan water aan de kook. Halveer de lasagnebladen en kook ze 4 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.
  3. Leg op 4 borden een lasagneblad en schep daarop wat van de tomatensaus en pesto. Bestrooi met kaas en dek af met lasagne. Schep er weer wat tomatensaus, pesto en kaas op. Herhaal nog 2 keer. Bestrooi met zwarte peper en serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 595 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Open lasagne met pesto, pecorino en tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Open la­sag­ne met pes­to, peco­ri­no en to­maat

1
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 6 min.

2
  • 800 g gepelde tomaten

Voeg de tomaten toe en duw ze stuk. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 15 min. zachtjes koken.

3
  • 2 el pijnboompitten

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

4
  • 150 g Pecorino Romano
  • 1 teen knoflook

Rasp de kaas. Maal de pijnboompitten, 25 g geraspte kaas en de knoflook in de keukenmachine fijn.

5
  • 30 g basilicum
  • 6 el olijfolie

Voeg het basilicum en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
  • 8 verse lasagnebladen

Breng een pan water aan de kook. Halveer de lasagnebladen en kook ze 4 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.

7

Leg op 4 borden een lasagneblad en schep daarop wat van de tomatensaus en pesto. Bestrooi met kaas en dek af met lasagne.

8

Schep er weer wat tomatensaus, pesto en kaas op. Herhaal nog 2 keer. Bestrooi met zwarte peper en serveer direct. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.