Pas­ta pes­to

(372)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 372

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
  2. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp ⅓ van de kaas. Maal de pijnboompitten, geraspte kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg het basilicum en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Voeg de pesto en 2-3 el kookvocht toe aan de pasta en schep om. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Rasp de rest van de kaas erover en serveer direct.

combinatietip:

Voor een rijkere pasta kun je 200 g gekookte aardappelblokjes en 250 g gebroken sperziebonen toevoegen.

video

Pes­to ma­ken

Kookles - 04:35 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pasta pesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta pes­to

1
1
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.

2
2
  • 2 el pijnboompitten

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook

Rasp de kaas. Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine fijn.

4
4
  • 30 g basilicum
  • 6 el olijfolie extra vierge

Voeg het basilicum en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper en zout.

5
5

Voeg de pesto en 2-3 el kookvocht toe aan de pasta en schep om. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken.

6
6
  • 50 g Parmezaanse kaas

Rasp de kaas erover en serveer direct.

combinatietip:

Voor een rijkere pasta kun je 200 g gekookte aardappelblokjes en 250 g gebroken sperziebonen toevoegen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.