An­dij­vie­s­a­la­de

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer de helft van de ansjovis met aanhangende olie, 2 el kappertjes, 2 el citroensap, de knoflook en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en eventueel extra citroensap.
  2. Doe de andijvie in een schaal en meng de dressing erdoor. Bestrooi met de rest van de kappertjes en de olijven. Snijd de rest van de ansjovis in stukjes en verdeel over de salade. Schaaf de kaas erover. Lekker bij de pipe rigate all'amatriciana en de filetlapjes met witte wijn (zie recepten elders op ah.nl/recepten).

Tip:

Voeg voor extra smaak en bite eens olijven toe aan een pasta met tomatensaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.